Mazda MX-5

András Király snelste in kwalificatie Mazda MX-5 Cup

12:14 13-07-2019

Toine Kreijne pakt de eerste snelste tijd gevolgd door Marcel Dekker en Kelvin Snoeks. Olivier Naaktgeboren en Wilfred Herder melden zich in de top vijf. De wedstrijdleiding is scherp op de track limits. Naaktgeboren en Snoeks verliezen hun snelste tijd waardoor Dominique Kraan en Joshua Kreuger naar een derde en vierde plaats stijgen.

Dirk Warmerdam nestelt zich aan de kop terwijl Milan Teekens Joshua Kreuger verdringt van de vijfde plaats. In de eerste helft van de 20 minuten durende kwalificatie blijft András Király een beetje in de schaduw,maar hij slaat halverwege toe en verdringt Warmerdam van de koppositie. Ook blijft het rustig rond de ervaren Marcel Dekker die eerst op een vijfde plaats blijft hangen en zelfs nog wat plaatsen verliest. Joshua Kreuger  en junior Milan Teekens hebben het naar hun zin in hun Mazda’s en rukken op naar een tweede en derde plaats. Dirk Warmerdam ligt vierde voor Toine Kreijne en Max de Bruijn. Daarachter ligt Kelvin Snoeks gevolgd door Marcel Dekker en Dominique Kraan, die zich in de slotfase verbetert naar een vijfde stek.

Prinses Laurentien van Oranje Nassau verbetert haar snelste tijd, maar ligt wel 20ste en laatste. In de uiterste slotfase verandert er nog veel.

András Király blijft weliswaar de snelste, maar Max de Bruijn is doorgestoten naar een tweede plaats gevolgd door de andere junior rijder Dominique Kraan.

Joshua Kreuger wordt vierde gevolgd door Milan Teekens. De aanvankelijke koploper Dirk Warmerdam zakt terug naar de zesde plaats voor Toine Kreijne, Kelvin Snoeks en Marcel Dekker. Maxime Oosten blijft tiende. De top tien is aan elkaar gewaagd, tussen de poletijd en de nummer tien zit slechts 0,855 seconde verschil.