De organisatie

De organisatie

De nieuwe Mazda MX-5 Cup, naast de in 2018 opgestarte Ford Fiesta Sprint Cup, de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge worden allemaal georganiseerd door V-max Racing Management uit Breda bestaande uit Dick van Elk en Renata Aartsen. Beide nemen op dagelijkse basis de gehele organisatie voor hun rekening. Tijdens de raceweekenden worden zij voor de MX-5 Cup ondersteund door Jur Raatjes (Mazda Nederland) en Eric de Jongh (cup coördinator). Samen met een groot team van enthousiaste vrijwilligers organiseren zijn de evenementen in binnen- en buitenland.

“Racen is niet alleen fysiek een inspannende sport, de emoties kunnen ook hoog oplopen. Van de uitbundige vreugde op het podium tot de woede na een race-incident en teleurstellingen na uitval door een technisch defect. Mijn taak is dit in goede banen te leiden en ik prijs me gelukkig dat er onder de rijders  nog steeds een sfeer van respect voor elkaar is.”

Dick van Elk

Ook bij de Mazda MX-5 Cup blijft het motto hetzelfde net als bij de overige 3 raceklassen: de teams en de rijders zien wij als de belangrijkste “klant”.  Immers zonder de deelnemers geen evenementen. De voornaamste opdracht is ervoor te zorgen dat de organisatie op rolletjes loopt, problemen worden snel gefixed en in geval van race-incidenten worden deze collegiaal opgelost. De sfeer in een raceklasse is bepalend, onopgeloste conflicten zijn het begin van het einde.