Mazda MX-5

Finaleraces Mazda MX-5 Cup zondag 8 november op circuit Zolder

15:16 23-10-2020

V-Max Racing Management is er in geslaagd om een goed alternatief te vinden voor de Hankook Finaleraces. Nu de geplande finale op TT Circuit Assen van 31 oktober t/m 1 november vanwege de COVID-19 maatregelen geen doorgang kan vinden is het V-Max Racing team op zoek gegaan naar een mogelijkheid om het kampioenschap toch nog op een goede manier te voltooien.
 
Voor V-Max zou het geheel afgelasten van de Finale financieel en organisatorisch de eenvoudigste beslissing zijn. Dat zou echter te kort doen aan de mooie strijd tussen alle kampioenschapskandidaten, want net als voorgaande jaren worden de meeste kampioenschappen pas in de laatste races beslist. Dat willen zij de teams en rijders ook in dit bizarre seizoen niet laten ontglippen, vandaar dat er nu twee alternatieven zijn uitgewerkt. Uiteraard wel afhankelijk van de Covid maatregelen in de komende periode.


 
Voorlopig programma Mazda MX-5 Cup op zondag 8 November
10:05   Vrije training - 30 minuten
12:05   Kwalificatie - 20 minuten
13:55   Race 1 - 30 minuten
16:10   Race 2 - 30 minuten

Overige series op deze dag zijn de Porsche Carrera en Sprint Cup, 2 races.
 
V-Max gaat er vanuit dat dit evenement door kan gaan, hoewel de besmettingen net zoals in Nederland nog oplopen. Ook in België zijn er aanvullende maatregelen aangekondigd maar de races op Zolder kunnen, weliswaar zonder publiek, gehouden worden. Mochten er zich onverhoopt toch problemen voordoen waardoor de vergunning ingetrokken wordt dan is er een alternatief.  


 
Alternatief: Finaleraces op Assen op 4, 5 en 6 december 2020
Mocht de Finale door aanvullende maatregelen niet gehouden kunnen worden op Zolder dan is de laatste optie dit seizoen de Finale te houden op TT Circuit Assen. Het circuit is gereserveerd voor drie dagen, afhankelijk van welke andere raceklassen zich willen en kunnen aansluiten. Het is dus eventueel ook mogelijk dat de Finales georganiseerd worden op twee dagen. Omdat 5 december de traditionele pakjesavond is voor rijders en teamleden met kleine kinderen zal geprobeerd worden hiermee rekening te houden waar mogelijk.
 
Vooralsnog richt V-Max haar blik op Zolder om dit seizoen op een passende wijze te kunnen afsluiten.