Het reglement

Het reglement

De Mazda MX-5 Cup is een initiatief van Mazda Motor Nederland en V-Max Racing Mangement B.V. en is bedoeld om een betaalbare vorm van autosport te bieden. De Cup heeft de status Benelux kampioenschap en zodoende wordt er ook gereden onder het Benelux Reglement

Deelnemers
Inschrijving voor de wedstrijden in het kader van de Cup is opengesteld voor alle rijders met een geldig KNAF, EU/Nationaal of hogere licentie of een licentie die is afgegeven door een ASN van een andere EU lidstaat of van een vergelijkbaar land.

Twee rijders kunnen samen een equipe vormen op één deelnemende wagen. Voorwaarde is dat er minimaal 2 evenementen of 4 races wordt deelgenomen. Voor de puntentelling is het kampioenschap is de equipe gelijk aan de individuele deelnemer. De leeftijd van de oudste rijder bepaald de indeling in de betreffende divisie.

Divisie (klassen)
Er zal gereden worden voor

  • Algemeen Kampioenschap  - Mazda MX-5 Cup
  • De Junior Cup – Mazda MX-5 Cup - Junior Cup


Puntentelling
De wedstrijden, tellend voor de Cup, worden verreden over maximaal 30 minuten. Als een wedstrijd wordt ingekort, zal het volledig aantal punten worden gegeven op basis van de definitieve uitslag.

Voor de snelste ronde tijdens een race (race 1 en race 2)en voor het verkrijgen van pole Position wordt één punt toegekend.

Plaats 1            20 punten 
Plaats 2            17 punten
Plaats 3            15 punten
Plaats 4            13 punten
Plaats 5            11 punten
Plaats 6            10 punten
Plaats 7              9 punten
Plaats 8              8 punten
Plaats 9             7 punten
Plaats 10           6 punten
Plaats 11           5 punten
Plaats 12           4 punten
Plaats 13           3 punten
Plaats 14           2 punten
Plaats 15           1 punt