Mazda MX-5

Joshua Kreuger kijkt uit naar nieuwe stap in racecarrière: Mazda MX-5 Cup

10:04 08-05-2019

ZANDVOORT - Heel ervaren in de autosport, en toch nog altijd enthousiast als hij in een nieuwe klasse kan meedoen. Coureur Joshua Kreuger gaat dit seizoen uitkomen in de Mazda MX-5 Cup. De racer uit Amsterdam testte maandag in Zandvoort de auto en staat te popelen om aan het kampioenschap te beginnen. In het weekeinde van 18 en 19 mei worden de eerste twee races verreden tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort. De wedstrijden van Joshua zijn tussen de demo's in van Max Verstappen. "Mooier kan het begin van dit kampioenschap niet!"
 

Autocoureur Joshua Kreuger Mazda MX-5 Cup
Fotografie door Bas Kaligis - Racexpress

“Vorig jaar kwam ineens die Mazda testwagen voorbij. Toen ik achter het stuur ging zitten, was ik meteen verkocht”, legt Joshua zijn keuze voor de Mazda MX-5 Cup uit. “Ik krijg hulp van mijn vader en mijn schoonvader zodat ik aan het kampioenschap kan meedoen, al zoek ik nog wel een mooie hoofdsponsor.”


Joshua is een ervaren coureur. Zo racete hij vorig jaar in de BMW E30 Cup en daarvoor reed hij tal van endurance races van de DNRT-organisatie. Dáárvoor deed hij bovendien jarenlang op hoog niveau aan karting, tot aan het Duits kampioenschap in de toenmalige KF2-klasse (Nu OK). 

Komend seizoen wacht hem dus een nieuwe uitdaging met zijn deelname aan de Mazda MX5 Cup. Het seizoen bestaat uit zes raceweekeinden van twaalf races in totaal. Daarbij worden de circuits van Zandvoort (2x), Zolder, Spa-Francorchamps en Assen (2x) aangedaan. Er zullen 31 rijders aan de start staan die allemaal in eenzelfde auto rijden. 

Een mooi vooruitzicht, vindt Joshua. “Ik hoop dit seizoen weer voor de podiumplaatsen te kunnen meedoen en dat ik kan genieten van de weekends. Ik kwam net met een big smile uit de auto, dus het zit wel goed, denk ik. De auto heeft het karakter van een BMW E30. Hij is achterwielaangedreven, het is een lichte auto en hij heeft een goed onderstel.”

En dan die slicks op de Mazda. Dat vindt Joshua misschien nog wel het mooiste. “Slicks geven zoveel grip. Je kunt dan heel snel op de limiet van de auto rijden. En door de achterwielaandrijving kun je spelen met de achterkant. Het is een heel gave beleving!” 

Een mooie klasse dus, waarvan spectaculaire races mogen worden verwacht. Qua entourage kan het tijdens het eerste raceweekeinde in Zandvoort alvast niet beter. Tijdens de Jumbo Racedagen worden vele tienduizenden mensen verwacht op het Noord-Hollandse duinencircuit. Volle tribunes, een uitgelaten sfeer. De vorige edities van de Jumbo Racedagen hebben al bewezen dat het zowel voor publiek als coureurs een bijzonder evenement is. Joshua: “Het lijkt me geweldig dat zelf eens mee te maken. Mooier kan het begin van dit kampioenschap niet. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit!”