Drivers news

Marcel Dekker kampioen Mazda MX-5 Cup 2019

10:10 04-11-2019

Marcel Dekker won de eerste race bij het debuut van de Mazda MX-5 Cup tijdens de Jumbo Racedagen, maar zag Toine Kreijne al snel de koppositie overnemen. Twee uitvalbeurten leken zijn titelkansen te elimineren, maar omdat er vrijwel elke race een andere winnaar was werden de punten over veel rijders verdeeld. Een overwinning en een tweede plaats tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen voldeden uiteindelijk om Marcel de felbegeerde eerste titel in de Mazda MX-5 Cup geven.

Zelden kende een raceklasse zoveel verschillende racewinnaars. Acht verschillende winnaars uit twaalf races geeft duidelijk aan dat de competitie dit eerste seizoen extreem sterk was. Toine Kreijne won bijvoorbeeld geen race, maar ging vrijwel het gehele seizoen aan de leiding door altijd in de top vier te finishen. Een ongeval op Spa-Francorchamps voorkwam echter dat hij die fraaie reeks kon voortzetten.
Vaak startend vanaf een positie tussen de vijfde en tiende startplek maakte Marcel telkens al snel een opmars naar de kopgroep. Dat leverde hem uit de twaalf races maar liefst negen podiumplekken op, waarvan twee overwinningen.

Marcel was daarmee uiteindelijk de meest stabiel presterende rijder en dat is geen verrassing. Opgegroeid op de circuits begon Marcel zijn autosportcarrière in 2006. Zijn ervaring en gedrevenheid brachten hem ook in de Mazda MX-5 succes.

Constant presteren loont en daarmee werd de felgroene Dekker Mazda MX-5 terecht de eerste kampioen in de Mazda MX-5 Cup.