Mazda MX-5

Marcel Dekker weer snel in kwalificatie Mazda MX-5 Cup

13:55 01-06-2019

De verschillen aan de bovenzijde van de rangschikking in de Mazda MX-5 Cup zijn klein. Zes rijders binnen één seconde streden om de kopposities. Marcel Dekker pakte ten koste van András Király in de laatste seconden van de kwalificatie de poleposition. De op de tiende plaats geëindigde junior Luuk van Loon mag vanmiddag door de reversed grid vanaf de beste startplaats starten.

Een viertal rijders werd bestraft met een drive through penalty tijdens de kwalificatie, vanwege te hard rijden tijdens een gele vlagsituatie bij de vrije trainingen. Het was gelijk Marcel Dekker die in de beginfase snel onderweg was, met Joshua Kreuger op kleine achterstand. Een druk weekend voor zowel Ward Sluys als Bob Herber, die niet alleen aan de Mazda MX-5 Cup meedoen maar ook actief zijn in de Supercar Challenge en Belcar. Helemaal vanuit de achterhoede gaat András Király er even goed voor zitten en met succes, want hij stoot Marcel Dekker van de koppositie plaats af. Het verschil is echter minimaal (0.078 sec.). Olivier Naaktgeboren en Dirk Warmerdam zaten er net als gisteren ook prima bij met een derde en vierde positie.

Zowel Király als Dekker gaan in de uiterste slotfase van de kwalificatie de baan op om hun tijd te verbeteren. Het is Dekker die in een ultieme poging de snelste tijd weer terugpakt en morgen de tweede race vanaf poleposition mag starten met naast hem Király.

Vanmiddag is er de reversed grid, waarbij de eerste 10 rijders worden omgekeerd. Supercar Challenge rijder Luuk van Loon, die gisteren in de eerste vrije training nog de snelste was, mag als Junior –coureur onder 24 jaar vanmiddag vanaf de beste startplek vertrekken met naast hem Bob Herber.

Max de Bruijn is met een vijfde plaats de hoogst geplaatste Junior Cup rijder, gevolgd op plaats zeven door Dominique Kraan. De eerste Mazda MX-5 Cup race gaat om 16:45 uur van start.