Mazda MX-5

Sterk debuut Mazda MX-5 Cup krijgt vervolg tijdens Zolder Superprix

10:58 27-05-2019

De eerste twee races van de nieuwe Mazda MX-5 Cup tijdens de Jumbo Racedagen hebben duidelijk laten zien dat de Nederlandse en Belgische autosport een prachtige merkencup rijker is. Een voor een nieuwe raceklasse mooi startveld, twee races die werkelijk bol stonden van de spanning, met verschillende winnaars algemeen en bij de junioren onder 24 jaar. Het kan bijna niet anders dan dat ook op Circuit Zolder coureurs én publiek enorm gaan genieten van twee spectaculaire races!

Jur Raatjes, Directeur Public Relations van Mazda Motor Nederland is erg blij met de fraaie seizoensopening: "We kunnen spreken van een geweldig debuut van de Mazda MX-5 Cup. De nieuwe klasse staat meteen als een huis en iedereen heeft genoten van de spannende races. We zijn ook erg tevreden dat er geen mankementen zijn opgetreden en dat er weinig schade is gereden."

Marcel Dekker won vanaf de zesde startplek de eerste race en werd vanaf de vijfde startplek tweede in de tweede race. "Ik heb het goed naar m’n zin in de nieuwe Mazda! Lekker knokken om elke meter asfalt. En ik ga als kampioenschapleider naar Circuit Zolder. Helemaal top!"

Toine Kreijne finishte beide races net buiten het podium op een vierde plek, maar staat op Zolder als de nummer twee in het klassement aan de start. Daarmee toont de coureur in de opvallend bestickerde rood/blauwe Mazda MX-5 aan dat slim rijden en uit de problemen blijven absoluut loont.

András Király, die in de vrije training en kwalificatie liet zien dat hij niet voor niets twee jaar op rij kampioen geworden is in de 'oude' Mazda Max-5 Cup, merkte in de eerste race dat uit de problemen blijven essentieel is. Door de omgekeerde startvolgorde van de top 10 kwam hij in het middenveld tussen enkele rijders in de klem te zitten en viel hij al in de eerste ronde uit. In de tweede race toonde hij dat hij toch dé coureur is om rekening mee te houden, want hij won overtuigend. Király moet hopen dat de verloren punten uit de eerste race hem niet gaan opbreken en zal dus nog meer gedreven zijn om optimaal de scoren in alle andere races dit seizoen. 

Bij de junioren onder 24 jaar gaat de 18-jarige Max Weering aan de leiding. Hij won de eerste race bij de junioren (derde algemeen), maar was in de tweede race iets te enthousiast. De wedstrijdleiding bestrafte Weering conform het reglement, waardoor hij als laatste geklasseerd werd.  

Stand Mazda MX-5 Cup 2019
Na 2 van in totaal 12 races

1. Marcel Dekker - 37
2. Toine Kreijne - 26
3. András Király - 22
4. Dirk Warmerdam - 18
5. Olivier Naaktgeboren - 17
6. Max Weering - 15
7. Joshua Kreuger - 15
8. Maxime Oosten - 12
9. Berry van Elk - 12
10. Dominique Kraan - 12
11. Paul Sieljes - 12
12. Max de Bruijn - 11
13. Wilfred Herder - 10
14. Rogier de Wit - 9
15. Michael Bleekemolen - 9
16. Maxime Pasture    Hans Dierckx - 8
17. Milan Teekens - 7
18. Jasper Bijl - 7
19. Matthijs Bakker - 5
20. Dick Freebird - 0

Stand Junior klassement Mazda MX-5 Cup 2019
Na 2 van in totaal 12 races

1. Max Weering - 33
2. Dominique Kraan - 33
3. Maxime Oosten - 32
4. Milan Teekens - 28
5. Max de Bruijn - 18