Mazda MX-5

500 unieke autosport-afleveringen

13:49 28-06-2024

Unieke mijlpaal: 500 Autosport TV-programma's geproduceerd

Tijdens een bespreking over de planning van het TV-seizoen 2024 met VRM & Bright Sight Media, werd een bijzondere mijlpaal gevierd. Jordy van Kouwen kondigde aan dat er sinds 2004 in totaal 500 verschillende autosportprogramma’s zijn gemaakt, die zijn uitgezonden op het internationale kanaal MotorsTV, SBS6 en het laatste decennium onder de programmanaam AUTOSPORT/NL op RTL7.

Deze programma’s, die de VRM raceseries en het NK Autocross belichten, hebben wereldwijd een breed publiek bereikt. Jordy van Kouwen heeft slechts vier afleveringen niet kunnen maken vanwege zijn huwelijksreis in 2012. Naast de oorspronkelijke programma’s zijn er 271 afgeleide versies geproduceerd in vijf talen: Engels, Duits, Italiaans, Frans en Vlaams, die op tal van buitenlandse zenders zijn uitgezonden. Dit is waarschijnlijk een van de langstlopende autosportprogramma’s ooit.

De prestatie werd mogelijk gemaakt door de inzet van niet alleen Jordy van Kouwen, maar ook vaste cameraman Tom Claes en vele anderen die als cameraman, commentator en leveranciers van apparatuur hebben bijgedragen. Ook gaat de dank uit naar RTL7, die het programma de afgelopen tien jaar wekelijks op zondag rond 14:00 uur uitzond.

 

Komende zondag 30 juni wordt aflevering 501 uitgezonden, met een verslag van de BetCity Mazda MX-5 Cup op Spa-Francorchamps.