Mazda MX-5

‘Je leeft maar één keer en je moet er alles uithalen’

10:11 10-04-2021

“Wij hebben de lekkerste koffie van de paddock. Kom effe binnen dan praten we bij”. Teambaas Johan Kraan heeft het niet gemakkelijk. Corona en een herseninfarct hebben hem de afgelopen maanden teruggeworpen. Ook een scheurtje in het hart moet binnenkort worden verholpen door middel van een open hartoperatie.

“Ze zijn aardig zenuwachtig in het ziekenhuis, maar een operatie zit er niet snel in vanwege eventuele complicaties met een overvolle IC. Ik leef al meer dan 50 jaar met dit hartprobleempje, dus ik wacht alles maar rustig af. Maar ik realiseer me wel dat  ik in mijn leven al de nodige engeltjes op mijn schouders heb gehad. Ik denk dat ik na mijn herseninfarct op 70% van mijn volledige herstel zit, dus dat gaat ook steeds beter. Onder het motto ‘je leeft maar één keer en je moet er alles uithalen’, ga ik vanmiddag na lange tijd weer eens zelf achter het stuur zitten. Ik heb opnieuw mijn licentie gehaald en ben door de arts volledig goedgekeurd om het weer te proberen. Door alle problemen van de laatste maanden is onze voorbereiding op het nieuwe raceseizoen veel langzamer dan andere jaren opgestart. Een aantal rijders is naar een hogere klasse overgestapt, dus van de zeven beschikbare Mazda’s zijn er nog maar twee stoeltjes bezet. Mijn zoon Dominique maakt na zijn crash op Assen in 2019 weer zijn rentree in één van de wagens. Sam van Norel is de andere rijder.

“Het is geweldig dat er dit weekend weer echt geracet wordt. Maandenlang heeft alles stil gelegen. Het is een beetje een ver van mijn bed show geworden. Ik hoop op verschrikkelijk spannende races met veel publiciteit, waardoor de mensen weer wakker worden geschud.”

“Volgende week gaat ons team naar de eerste twee races van de Lamborghini Super Trofeo op het Italiaanse circuit van Monza. Een week daarna wil ik op Zandvoort een testdag organiseren. Tegen een klein bedrag kunnen geïnteresseerde rijders kennismaken met onze Mazda MX-5 wagens, inclusief begeleiding van data-engineers. Ze kunnen dan meemaken hoe ons team opereert en hoe we hen het juiste racegevoel kunnen geven. Ideaal voor rijders die net hun licentie hebben gehaald, of voor rijders die vanuit een andere klasse de overstap willen maken.

Voor inlichtingen: [email protected] of app naar +31628181871