Mazda MX-5

Mazda MX-5 Cup begint met sterke bezetting aan derde seizoen

09:33 08-04-2021

Met een mooie mix van nieuwe deelnemers en ‘oudgedienden’ belooft de Mazda MX-5 Cup zich ook dit seizoen weer tot publiekslieveling te gaan kronen. Hoewel het publiek tijdens de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort helaas nog even geduld moet hebben, want zij mogen er dit keer nog niet bij zijn en moeten wachten tot de races op RTL7 uitgezonden worden. Maar we weten nu al vrijwel zeker dat ook deze uitzendingen weer uiterst spannende races laten zien. Dat heeft de raceklasse de afgelopen twee seizoenen wel bewezen, een saaie race zat er nog nooit bij!

Bijna kampioen
Vorig seizoen was Team Mazda Kreijne er helaas niet bij, waardoor Toine Kreijne niet kon strijden voor zijn nipt verloren titel in het eerste seizoen van de Mazda MX-5 Cup in 2019. Inmiddels helemaal hersteld staat Toine samen met zijn twee teamgenoten Wilfred Herder en Jasper Bijl tijdens de V-Max Openingsraces weer op de startgrid.  

Junior kampioenschap
De verrassende kampioen van het ingekorte seizoen 2020 Milan Teekens en zijn teamgenoot Maxime Oosten zijn er dit seizoen niet meer bij. Oosten is doorgegroeid naar de VRM BMW M2 Cup en hij rijdt daarnaast samen met Teekens in de Lamborghini Super Trofeo. Maar er zijn nog steeds twee rijders onder de 24 die gaan voor de titel Junior kampioen van de Mazda MX-5 Cup. Rianne Bergman en Filip Wojtowicz gaan tijdens de Openingsraces de strijd met elkaar aan, ongetwijfeld zullen daar in de loop van het seizoen meer jonge coureurs bijkomen. Wojtowicz is wellicht in het voordeel, want hij maakte in 2020 al een sterke indruk door zich steeds verder vooraan in de kop van het veld te melden.

Van 1 naar 3
Het team van Ferry Monster is flink gegroeid. Waar in 2020 alleen Pim van Riet in een Mazda van FMA reed zijn daar nu twee MX-5’s bijgekomen voor Bob van Riet en Martin Huisman. 

Gold Cup
Blueberry Racing brengt twee Mazda MX-5’s op de baan voor Dick van Elk en Ronald van Loon. Beide ervaren rijders hebben hun zinnen gezet op de titel in de Gold Cup voor rijders boven 40 jaar.

TBA
Johan Kraan heeft dit seizoen Melvin van Dam (op de foto boven) en Sam van Norel in zijn team, beide rijders reden vorig seizoen al enkele races bij Johan Kraan, die nog twee Mazda’s ter beschikking heeft voor geïnteresseerde rijders. Een geheel nieuw team in de Mazda MX-5 Cup is het Belgische Xwift Racing, dat met Pieter Denys hoge ogen hoopt te gooien in de titelstrijd. 

Titelkandidaten
Voor wat betreft de titelstrijd zal er zeker weer rekening gehouden moeten worden met Marcel Dekker, kampioen 2019 en András Király, de coureur die in 2020 op weg leek naar de titel maar in het laatste race-event nog net door Teekens werd geklopt. Király zal daarom nog meer gemotiveerd zijn om elke race naar het podium te rijden en in zijn derde seizoen driemaal is scheepsrecht te laten gelden!

Op TV
Wie de altijd spannende races in de Mazda MX-5 Cup wil volgend zal helaas moeten wachten op de RTL7 Televisie-uitzendingen op zondag 18 april om 14 uur. Publiek wordt namelijk nog niet toegelaten op het circuit. Hopelijk is dat bij de volgende races wel weer het geval! 

TIJDSCHEMA V-Max Openingsraces