Mazda MX-5

Snelste tijd en vier bekers voor Maxime Oosten op het TT Circuit

16:10 20-08-2019

ASSEN – Een druk, maar zeer succesvol weekend was het voor de jonge coureurs Maxime Oosten uit Beetsterzwaag en Milan Teekens uit Zoetermeer tijdens de Gamma Racing Days. Op het TT Circuit van Assen namen de talentvolle rijders liefst zes bekers mee naar huis. Waar ze in de Supercar Challenge samen in de BMW Zilhouette racen, strijden ze in de Mazda MX5 Cup tegen elkaar. “Dit was een goed weekend voor het kampioenschap en de prijzenkast”, stelt Oosten nuchter vast. In de Mazda MX5 Cup eindigde Oosten op de eerste en derde plaats bij de junioren en was er voor Teekens een derde en tweede plaats. Samen eindigden de coureurs in de Supersport-2 klasse van de Supercar Challenge op de derde en de eerste plaats.

Het succesvolle weekend begon voor Oosten al op vrijdag. In de eerste training voor de Mazda MX5 Cup reed de jonge Fries de snelste tijd ooit gereden op het TT Circuit in een Mazda MX5: 1.56.890. Hij was daarmee ruim 7 tienden van een seconde sneller dan de nummer 2.

In beide races van de Mazda MX5 Cup mochten Teekens en Oosten naar het podium. Op zaterdag was Oosten zelfs dicht bij de overall overwinning. “Ik lag de hele race op kop met Andras Kiraly kort achter me. In de laatste ronde ging ik wijd in de eerste bocht en na Strubben uit schakelde hij niet meer naar de derde versnelling. Daardoor verloor ik drie plekken en ben ik vierde geworden. Zonde, want ik lag de hele race op kop, maar ik was nog wel de snelste junior.”