Voorbeschouwing

De strijd brandt weer los

12:12 11-04-2024

De BetCity Mazda MX-5 Cup begint aankomend weekend met de VRM Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort aan alweer het zesde seizoen. De kampioen van vorig seizoen Sam Jongejan is gepromoveerd naar een hogere klasse, maar een flink aantal van zijn tegenstanders is gebleven en zij mogen zich voor dit seizoen wederom opmaken voor een flinke strijd vooraan.  De altijd spannende races zijn niet alleen voor het publiek een lust voor het oog, ook de coureurs weten dat dit de cup is waar je de ultieme kick kunt hebben waar het om gaat. Inhaalacties in het hele veld en vrijwel elke ronde een andere koploper zorgen ervoor dat de BetCity Mazda MX-5 Cup al vanaf het begin een groot succes is.

Oudgediende András Király is na een jaar afwezigheid dit seizoen weer van de partij en gaat zich zeker bemoeien met de strijd vooraan.

Ook de ervaren Lars van ’t Veer wil zijn stijgende prestaties van het afgelopen seizoen doorzetten en gaat het gevecht aan voor de podiumplaatsen. Leon van Verseveld maakte vorig jaar veel indruk.

De rijder, die ook dit seizoen voor het team van Marcel Dekker uitkomt, gaat voor het kampioenschap maar krijgt dan ook gelijk tegenstand van zijn ervaren teambaas Marcel Dekker, die voor 2024 één van de grote favorieten is voor de titel.

Wie we niet mogen vergeten zijn de broers Timo en Daan de Graaff, die zich in hun eerste seizoen van de cup gelijk vooraan meldden. In hun fraaie BetCity bestickerde Mazda’s zijn zij  absoluut kanshebbers voor de hoogste treden van het podium.

Jordy van der Eijk en de Belgen Delano De Ketele en Filip Wojtowicz staan te popelen om goed te scoren, net als de jonkies Matej Sikhart, Maikel Schilders en Wouter Jansen die gedreven zijn om zich naar voren te rijden. Nieuwkomer is de Belg Leon Iserbyt, die na een seizoen in de Supercar Challenge gereden te hebben de overstap maakt naar het cupracen. De Luxemburger Thierry Glaesener is eveneens nieuw en maakt het komende weekend zijn debuut in de BetCity Mazda MX-5 Cup, datzelfde geldt voor Bas Visser, die uitkomt  voor het  JW Raceservice team van Jochem van de Wiel. John Hoogland keert ook dit seizoen terug in de Cup. De ervaren rijder wist vorig seizoen een aantal keer het  gold podium te behalen en staat dit seizoen wederom op de grid om deze prestatie te herhalen.

Na twee vrije trainingen op vrijdag en zaterdag begint de kwalificatie voor de startgrid voor maar liefst drie races rond de klok van 13:55 uur en deze duurt 20 minuten. Later op de zaterdagmiddag wordt het startveld voor het eerst losgelaten om 17:35 voor een wedstrijd over 12 ronden of 25 minuten. Op zondag racen de Mazda’s twee keer. De tweede wedstrijd van het weekend start rond 11:40 uur en de afsluitende race om 15:45 uur. Ook deze races duren 12 ronden of 25 minuten.