Special

CASIO Benelux start samenwerking met V-Max Racing

15:41 06-05-2022

Tijdens de VRM Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort verschenen de Mazda MX-5 Cup auto’s met een opvallende nieuwe raamstreamer op de baan. De klasse heet dit seizoen officieel de CASIO EDIFICE Mazda MX-5 Cup. Iedereen kent natuurlijk het horlogemerk Casio, maar wat is EDIFICE? Marketing manager Bastiaan de Leeuw van Casio Benelux vertelt hoe de samenwerking met V-Max tot stand is gekomen en wat deze inhoudt.Hoe is het sponsorschap tot stand gekomen?

“Dick van Elk benaderde ons omdat hij onze betrokkenheid bij de Formule 1 had gezien,” begint Bastiaan de Leeuw. “Hij vertelde over V-Max Racing en vroeg of het interessant voor ons kon zijn om zo ook lokaal met autosport verbonden te zijn. Na een aantal goede gesprekken hebben we een éénjarig contract getekend als officieel partner van V-Max Racing voor de verschillende raceklassen, startend per april 2022. Casio wil via deze samenwerking het merk EDIFICE, dat zijn inspiratie uit de autosport haalt, actief promoten op de Nederlandse markt.”Wat is precies een CASIO EDIFICE?
“In de lijn van het concept ‘Speed & Intelligence’ straalt het merk EDIFICE een gevoel van snelheid uit die je terugvindt in de autosport. De horloges maken gebruik van de nieuwste technologie, zoals bluetooth© verbinding en wereldtijd functies. De collectie hoogwaardige analoge horloges van EDIFCE biedt maximale precisie, een modieuze stijl en is vervaardigd met materialen die ook in de autosport gebruikt worden. Alle EDIFICE-horloges zijn uitgerust met een volledig metalen kast en zijn waterdicht tot 10 Bar.”

Waarom de keuze voor de Mazda MX-5 Cup?
“Casio is van mening dat de technologische ontwikkelingen binnen de autosport perfect aansluiten bij EDIFICE. Hoewel we partner zijn van alle VRM klassen is dat in de Mazda MX-5 Cup het meest zichtbaar door de CASIO EDIFICE raamstreamers. Deze klasse laat elk jaar zien dat de races spectaculair zijn en de auto ziet er erg sportief uit. De coureurs zijn een mooie mix van jong talent en ervaren rijders. Dat sluit allemaal erg mooi aan bij onze  EDIFICE horloges, die betrouwbaar en sportief zijn en voorzien van de nieuwste techniek.”

Hoe gaat Casio de samenwerking vormgeven op het circuit?
“De logo’s van CASIO en EDIFICE staan op de streamer die op de voorruit van de deelnemers aan de Mazda MX5 cup zit. Daarnaast verschijnen deze logo’s ook op alle uitingen van V-Max Racing rondom de verschillende races.

Tijdens de evenementen ontvangen wij onze relaties in de spannende ambiance van de autosport. We weten zeker dat onze gasten dat geweldig zullen vinden.”