Mazda MX-5

Nieuwe rijders maken op Assen kennis met de V-Max raceklassen

11:36 23-02-2022

De naweeën van Eunice en de voorboden van storm Franklin zorgden voor een drijfnat en winderig Assen, maar ook dat kon de sfeer tijdens de kennismakingsdag van V-Max Racing Management op het TT-circuit niet bederven. Nieuwe rijders en wat meer ervaren coureurs maakten van de gelegenheid gebruik om meters de maken in een van de klassen uit het V-Max-programma en waren unaniem enthousiast.

Door een samenwerking tussen de KNAF en V-Max Racing Management stond TT Circuit Assen op zondag 20 februari open voor rijders die kennis wilden maken met een van de raceklassen van V-Max. Johan Kraan Motorsports was daarbij aanwezig met een Mazda MX-5, het type auto waar Kraan voor komend V-Max-seizoen nog enkele plekjes vrij heeft. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Johan Kraan. MV Motorsport van Maikel Verkade had zelfs auto’s uit de Mazda MX-5 Cup, Ford Fiesta Sprint Cup en BMW M2 Cup in de pitboxen staan. De belangstelling om het drijfnatte circuit op te gaan was groot, en naast de nodige nieuwe gezichten, waren er ook enkele bekende namen die van de gelegenheid gebruik maakten om een eventuele nieuwe klasse te verkennen.

In een maagdelijk witte Mazda MX-5 maakten Pieter van Noordenne en Tim Meuwsen de nodige meters op het natte asfalt van Assen. “Ik heb vorig jaar op het Circuit van Zolder een keer meegedaan aan de Mazda MX-5 Cup. Een ontzettend leuke auto en dat is me zo goed bevallen dat ik dit jaar vaker mee ga doen”, aldus de in Eindhoven woonachtige rijder. “Ik heb een paar jaar ervaring bij de DNRT en ben al van jongs af aan bevriend met Koen Bogaerts. Hij riep al eerder dat de Mazda wel iets voor mij zou zijn, zeker omdat ik cupracen leuk vind. Ik ben nu 40 en dan kan ik meedoen in de Gold Cup.” De Mazda zal echter ook worden ingezet in andere competities en dan komt Meuwsen om de hoek kijken. “Ik ben meer van het endurance racen, dus ik stap in als we bij de DNRT meedoen. Met Koen Bogaerts vormen we dan een drietal”, aldus de 36-jarige en in Rotterdam woonachtige Meuwsen. “Dit was de eerste keer dat ik in de Mazda reed en ik kan niet anders zeggen dan dat het een ontzettend leuke auto is.” Ook hier smaakt het dus zeker naar meer.

In een Mazda MX-5 was ook Thijmen Heusdens onderweg. Deze pas 15-jarige rijder met een achtergrond in het SIM-racen zal echter dit jaar nog niet in de Cup te bewonderen zijn. “Ik ben me aan het oriënteren in welke klasse ik te zijner tijd ga instappen. Naast de SIM heb ik alleen wat circuitervaring opgedaan bij trackdays van GP Elite. De Mazda is echter wel een heel leuke auto en ik ben zeker geïnteresseerd.”

Zo waren er op Assen veel positieve geluiden te horen en is het nu al uitkijken naar de nog komende testdagen en de aftrap van het seizoen.