Mazda MX-5

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

10:03 07-02-2023

Op zondag 12 februari 2023 wordt de KNAF Testdag georganiseert! Ben jij geïnteresseerd om misschien mee te doen aan de leukste en spannendste Cup klasse lees dan meer in onderstaand artikel. Aspirant-rijders krijgen van KNAF, de Nederlandse federatie, en VRM, de organisator van o.a. de Mazda MX-5 Cup, de unieke gelegenheid om ‘live’ te proeven van deze spannendste cup in Nederland!

Dat kan op zondag 12 februari 2023 op Circuit Zandvoort! De Grand Prix-piste is dan van 9 uur tot 17 uur uitsluitend toegankelijk voor nieuwkomers!

“Het uitgangspunt is rijders met weinig of geen ervaring – een race-vergunning is niet noodzakelijk - toe te laten te proeven van de circuitracerij,” zegt Dick van Elk van V-Max Racing Management. “Het is bewust geen trackday, waardoor het rustig en veilig rondjes draaien kan worden voor iemand die zijn eerste stappen zet. We werken daarom ook telkens met sessies van dertig minuten. Indien gewenst kan je je laten begeleiden door een instructeur en na elke sessie volgt een evaluatie en het samen bekijken van data-gegevens.”

Dankzij KNAF en VRM hebben de deelnemers de keuze om aan de slag te gaan in een Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 of BMW M2 CS-R. Voor een sessie met een Mazda MX-5 Cup betaal je € 375,00 en het is gewenst om in te schrijven voor minstens twee beurten.

“Het is niet de bedoeling om te gaan racen, het moet allemaal veilig blijven,” benadrukt nog Dick van Elk. “Niettemin zijn incidenten niet uit te sluiten en daarom is het wenselijk om vooraf een verzekering af te sluiten, met voor vb de Mazda MX-5 Cup, een vrijstelling van € 5.000,00”

Inschrijven kan via email: [email protected]

Het vijfde seizoen van de Mazda MX-5 Cup begint op 14,15 en 16 april met de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort.