Mazda MX-5

V-Max-kampioenen BetCity Mazda MX-5 Cup gehuldigd

11:21 15-12-2023

Op de thuisbasis van V-Max Racing Management in Breda zijn vrijdagavond 8 december de kampioenen van het seizoen 2023 gehuldigd. De top drie in de BetCity Mazda MX-5 Cup mochten het podium beklimmen om daar hun fraaie en dik verdiende trofeeën in ontvangst te nemen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden dat V-Max Racing Management zijn kampioenen tijdens een feestavond in het zonnetje zet. Dit keer was gekozen voor de thuisbasis van VRM in Breda en opnieuw was de opkomst van rijders, teamleden, vrienden, familie en bij de organisatie van V-Max betrokken medewerkers bijzonder groot.

Dick van Elk, die de presentatie voor zijn rekening nam, keek niet alleen terug naar het afgelopen seizoen, maar ook naar de plannen voor 2024. De kalender voor komend seizoen was al in een eerder stadium naar buiten gebracht. Daarnaast worden er wat aanpassingen gedaan in de opzet van de wedstrijdschema’s waardoor de VRM-kampioenschappen nog aantrekkelijker worden voor de deelnemers. Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor uitgebreide media-aandacht.

Daarna was het tijd om de prijswinnaars richting het podium te roepen. Door zelfs zo laat in het seizoen nog de nodige raceverplichtingen, kon niet iedereen zijn trofee zelf ophalen, maar het was goed om te zien dat toch het overgrote deel van de winnaars in eigen persoon aanwezig was.

De extreem spannende strijd in de Mazda MX-5 Cup wist Sam Jongejan in zijn voordeel te beslissen. Lorenzo van Riet werd hier tweede en Marcel Dekker derde.

Omdat de jeugd dit jaar in de Mazda MX-5 Cup de dienst uitmaakte, mochten Sam Jongejan en Lorenzo van Riet als de nummers één en twee van de Junior Cup op het podium blijven staan en werden hier geflankeerd door Timo de Graaff die als derde het seizoen afsloot.

Nadat alle trofeeën waren uitgereikt, kon de dj de volumeknop weer opendraaien en werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog uitgebreid teruggekeken op het afgelopen seizoen en plannen besproken voor 2024.